Ηλεκτρολογικοί Πίνακες

Σε όλους τους τύπους εγκαταστάσεων ηλεκτρολογικών πινάκων η εταιρία μας χρησιμοποιεί υλικά των πιο αξιόπιστων εταιριών της αγοράς οι οποίες είναι πιστοποιημένες με CE και IP (όσον αφορά τη στεγανότητα).

Οικιακοί Ηλεκτρολογικοί Πίνακες

Οι ηλεκτρολογικοί πίνακες για οικίες είναι μοντέρνοι, εύχρηστοι κι άνετοι κι εξασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια των εγκαταστάσεων με την επιτακτική ύπαρξη ρελέ διαρροής καθώς και την ασφάλιση όλων των συσκευών ξεχωριστά.

Σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση το βασικότερο κομμάτι αποτελεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα της.

Βιομηχανικοί Ηλεκτρολογικοί Πίνακες

Σε μεγαλύτερες μονάδες οι ηλεκτρολογικοί πίνακες είναι προσβάσιμοι μόνο από ειδικό προσωπικό κι εξασφαλίζουν πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια των εργαζομένων και ύστερα των μηχανημάτων. Προφανώς ακολουθούνται τα ίδια πρότυπα αλλά οι εγκαταστάσεις αυτές είναι μεγαλύτερης κλίμακας και πιο αυτοματοποιημένοι .

Σε καμία περίπτωση καλωδιώσεις μεταφοράς σημάτων ή δικτύου(internet, συναγερμός ,κάμερες) δεν συνυπάρχουν στον ίδιο πίνακα με ρεύματα ισχύος καθώς υπάρχουν αλλοιώσεις.

Υποσταθμοί Μέσης Τάσης

Η εταιρία μας έχει πολυετή εμπειρία και καταρτισμένο προσωπικό όσον αφορά την εγκατάσταση και συντήρηση υποσταθμών μέσης τάσης. Οι υποσταθμοί τοποθετούνται σε εγκαταστάσεις όπου οι καταναλώσεις ενός ιδιωτικού ή Δημοσίου κτηρίου ξεπερνούν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τα 135 KVA τότε χρειαζόμαστε εγκατάσταση υποσταθμού.Το όριο των 135 KVA γίνεται 250 KVA σε επαρχιακές πόλεις.

Οι υποσταθμοί εξωτερικού χώρου (ΚΙΟΣΚΙ) ισχύος μέχρι 1250 KVΑ είναι τυποποιημένων διαστάσεων και κατασκευάζονται σύμφωνα με τους ελληνικούς κανονισμούς και τα IEC.

Ο υποσταθμός είναι διαμερισμένος στον χώρο εξοπλισμού μέσης τάσης, στον χώρο του μετασχηματιστή ισχύος και στο χώρο εξοπλισμού Χ.Τ. Κάθε χώρος του Υ/Σ είναι ανεξάρτητα επισκέψιμος με πόρτες που φέρουν κλειδαριές ασφαλείας και θέση υποδοχής λουκέτου. Η πόρτα του χώρου μέσης τάσης μανδαλώνει μηχανικά με το αντίστοιχο εσωτερικό εξοπλισμό του.

Για την διατήρηση της θερμοκρασίας του Υ/Σ στα προβλεπόμενα όρια, εκτός των διατάξεων που βοηθούν τον φυσικό αερισμό των χώρων, η οροφή του Υ/Σ είναι επενδυμένη με θερμομονωτικό υλικό, και ο χώρος του Μ/Σ φέρει ανεμιστήρα που ενεργοποιείται από θερμοστάτη χώρου.

Ο Υ/Σ παραδίδεται με πλήρη τον εξοπλισμό του τοποθετημένο και ηλεκτρικά συνδεδεμένο, έτοιμο για μεταφορά (με τον μετασχηματιστή ισχύος) στον τόπο εγκατάστασής του. Ο μετασχηματιστής ισχύος μπορεί να τοποθετηθεί ή αφαιρεθεί από τον Υ/Σ από την πόρτα του αντίστοιχου χώρου χωρίς αφαίρεση του σκέπαστρου του Υ/Σ.

Η έδραση του Υ/Σ γίνεται σε βάση από σκυρόδεμα κατασκευασμένη σύμφωνα με σχέδια που δίνουμε στον πελάτη και είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών και του τύπου του Μ/Σ ισχύος (ελαίου η ξηρού τύπου).

Εκτός των τυποποιημένων, ο εξοπλισμός μέσης και χαμηλής τάσης καθώς και οι διαστάσεις του Υ/Σ μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του πελάτη.

Πιστοποιητικά

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΔΗΕ

Η DIMKAT ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ αναλαμβάνει την μελέτη της εγκατάστασης σας και την έκδοση της αντίστοιχης πιστοποίησης έτσι ώστε εύκολα να μπορέσετε να αποκτήσετε το δικό σας μετρητή(ρολόι) της ΔΕΗ.
Mέχρι πρότινος η διαδικασία για την έγκριση της παροχής ρεύματος στο σπίτι μας από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. ήταν μια απλή διαδικασία με το γνωστό πιστοποιητικό της ΔΕΗ από τον εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο που σας δινόταν με το μονογραμικό σχέδιο στο mm χαρτί.
Η διαδικασία αυτή άλλαξε και τώρα χρειάζεται μια εκτεταμένη μελέτη της Ηλεκτρολογικής σας εγκατάστασης. Πιο συγκεκριμένα ο εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος με ένα ειδικό μηχάνημα μετράει όλη την εγκατάσταση σας ,με αναλυτικές μετρήσεις κι ενδείξεις και συμπληρώνει κάποια έγγραφα βασιζόμενο στο μηχάνημα που έχει συγκεκριμένο serial number ,το οποίο κι αναγράφεται στο έντυπο συμπλήρωσης καθώς και στην υπεύθυνη δήλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να αποφύγετε τυχόν συγχύσεις γύρω από το θέμα ή ταλαιπωρία στις δημόσιες υπηρεσίες.