Στεφάνι Κορίνθου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Νομός Κορίνθου

ΣΤΕΦΑΝΙ
ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΙΣΧΥΣ

10MW

BΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

FIXED

Περιγραφή

Στις 14-9-2021, ημέρα Τρίτη, στο Στεφάνι Κορινθίας, εγκαινιάστηκε το φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 10MW, συμφερόντων της εταιρίας R Energy. Η εκδήλωση έλαβε χώρα πλησίον της εγκατάστασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πληρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.
Παρευρέθηκαν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το παρών έδωσαν και στελέχη του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ο Υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, καθώς και οι αναπληρωτές Υπουργοί Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, κ. Δήμας και κ. Ταγαράς. Η τοπική αρχή δεν έλλειψε με τον δήμαρχο κ. Νανόπουλο και τον βουλευτή Κορινθίας κ. Κόλλια να παρευρίσκονται επίσης.
Ύστερα από την ανάληψη του έργου από την Voltalia Greece, η εταιρία μας ανέλαβε το δύσκολο έργο της υλοποίησης του project των 10MW στη συγκεκριμένη περιοχή. Δύσκολες συνθήκες, κυρίως για την πρώιμη διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασης, που όμως δεν κατάφεραν να πτοήσουν το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό μας. Όλοι οι μηχανικοί, τεχνίτες και εργάτες της DIMKAT δούλεψαν απρόσκοπτα ώστε να παραδώσουν το έργο τόσο εντός των χρονικών διαστημάτων που πίεζαν, όσο και διατηρώντας την ποιότητα της κατασκευής στο μέγιστο βαθμό, προσπερνώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που τους περίμεναν στην ορεινή Κορινθία.
Τέλος, είμαστε χαρούμενοι διότι παραδόθηκε ένα έργο που το μέγεθός του μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας μικρής πόλης και το αντίκτυπό του στο περιβάλλον θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς με τη λειτουργεία του μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι ο προσανατολισμός που, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη, έτσι και στη χώρα μας θα δημιουργήσει τις συνθήκες για καλύτερη συμβίωση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και θα αποτρέψει την περεταίρω όξυνση της κλιματικής αλλαγής. Ελπίζουμε στο μέλλον, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας να προσφέρουν σε κάθε γενιά υγιέστερες συνθήκες ζωής.